Steigerbouw in SCIA Engineer

Voortdurende technologische innovatie en het belang van betrouwbaarheid vragen om strikte veiligheidsnormen. Daarom volstaan eenvoudige berekeningen op steigers niet langer en hebben ingenieurs een geavanceerde technische berekening nodig. Wist je dat je SCIA Engineer ook kan gebruiken voor je steigerbouwprojecten? We bieden de ideale combinatie van gebruiksgemak en ervaring in een grafische, uitgebreide ontwerpomgeving. Win tijd dankzij verschillende tools zoals het maken van sjabloomodellen, productbibliotheken, de juiste analysefuncties en het transparant rapporteren van alle ontwerpberekeningen.


De SCIA Engineer Scaffolding module voor jouw projecten bespaart je tijd en verhoogt je productiviteit dankzij de gebruiksvriendelijke design processen.


Lees meerSimpel


In SCIA Engineer is steigerbouw eenvoudig door auto-import van CAD- en DWG-bestanden. We bieden ook ondersteuning voor verschillende bestandsindelingen en BIM-tools voor de uitlijning en visualisatie. Daarnaast bieden we een aanpasbare bibliotheek met standaardkoppelingen en fabrikantspecifieke koppelingen van Layer en Cuplock. Deze bibliotheken kunnen worden uitgebreid en generieke producten kunnen worden gecontroleerd volgens de Europese steigercodes. Dit geeft je de flexibiliteit om elk project en elke vraag tot een goed einde te brengen.

Solide

Veiligheid is een belangrijk punt bij het analyseren van steigers. Met SCIA Engineer kan je een tweede-ordeanalyse uitvoeren die voldoet aan de vereiste normen. Bovendien biedt SCIA Engineer een volledig transparant Engineering Report dat je inzicht geeft in de berekeningen. Met één klik kan je het Engineering Report aanpassen met de mogelijkheid om bedrijfslay-outs en herbruikbare sjablonen te maken.Steigerbouw

SCIA Engineer biedt een geïntegreerde oplossing met snelle, efficiënte en nauwkeurige modellering, een gedetailleerde constructieberekening volgens de Eurocodes en Europese steigernormen en een volledig transparant Engineering Report. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor uitstekende ondersteuning en advies. Wat heb je nog meer nodig voor al jouw steigerprojecten?
"De SCIA Engineer Scaffolding Module is erg gebruiksvriendelijk en de tools specifieke steigerbouw-tools, ontwikkeld met de branche, zijn zeker een pluspunt." - Kees van de Riet, Layher

De SCIA Engineer Scaffolding Module is erg gebruiksvriendelijk en de tools specifieke steigerbouw-tools, ontwikkeld met de branche, zijn zeker een pluspunt. Je kan gemakkelijk importeren per laag vanuit AutoCAD, je hebt handige selectiemogelijkheden en voorgeprogrammeerde verbindingen voor verschillende types steigerkoppelingen. Daarnaast wil ik het Support team van SCIA een compliment geven. Zij geven steeds een snelle en accurate reactie. Heel belangrijk, want bij 95% van de gevallen dat we Support nodig hebben staan ook wij onder tijdsdruk. Het is dus zeker fijn dat er vrijwel gelijk wordt gereageerd.

KLANTENPROJECT - STEIGERBOUW VOOR ONDERHOUD KERNREACTOR, COMI SERVICE

Voor een tienjarig onderhoud van de tweede reactor in de kerncentrale van Flamanville was een groot schavot nodig om toegang te bieden tot de extra's van de eerste container, om een afdichtende hars aan te brengen.

"SCIA Engineer stond de ingenieurs toe om steigerspecifieke niet-lineaire scharnieren te definiëren, een specifiek seismisch spectrum van de reactorcontainer toe te passen, een statische niet-lineaire berekening en een spectrale analyse uit te voeren om de belasting in elke ondersteuning te verkrijgen. Ten slotte bevestigde de Eurocode-aluminiumcontrole en de controle van de steigercode de uitvoerbaarheid van het ontwerp." - Comi Service


Hallo, wij willen je graag ontmoeten!

Call me back

Watch our webinar

Download the trial